Híres emberek utolsó szavai

Híres emberek utolsó szavai

Különös, de az embert nagyon is foglalkoztatják a halállal kapcsolatos bizarr dolgok. Szeretünk beszélni róla, elképzelni, hogy milyen lehet, amikor meglátjuk a fényt az alagút végén.

Talán emiatt tartjuk annyira érdekesnek az ember utolsó kinyilatkoztatását. Annyi mindent mondunk az életünk során, de lehet, hogy az a pár szó, ami utoljára hagyja el a szánkat, valamiféle jelentőséggel bír? Vagy csak az agy űz gonosz játékot a haldoklóval? Cikkünkben híres emberek utolsó mondatait gyűjtöttük össze.

Steve Jobs

1

A hasnyálmirigyrákban szenvedő Jobs feltehetőleg már nem volt teljesen magánál, amikor kimondta az ominózus utolsó szavakat: „Hűha! Hűha! Hűha!”

John F. Kennedy

2

Kennedy és felesége mellett John Connally, texas kormányzója is ott volt az autóban, amikor eldördültek a lövések. Néhány másodperccel előtte a kormányzó odafordult Kennedy-hez: „Nem mondhatja, Elnök Úr, hogy a dallasiak nem tárt karokkal fogadták.” Erre ő: „Nem, valóban nem.”

Elvis Presley

3

Köztudott, hogy a Rock n’ Roll királyát a vécén érte a halál. Utolsó szavai állítólag a következők voltak: „Megyek a mosdóba olvasni.”

John Lennon

4

Miután Mark David Chapman többször meglőtte, a kórházban megkérdezték tőle, hogy ő-e John Lennon. Azt felelte: „Igen, én vagyok.”

Walt Disney

5

Máig rejtély, hogy a haldokló Walt Disney miért írta fel Kurt Russel nevét egy cetlire, közvetlenül a halála előtt. Russel akkor még gyerek volt, de már a stúdiónál dolgozott.

Sigmund Freud

6

Az osztrák neurológus, a pszichoanalitika atyja rákbeteg volt. Eutanáziával vetett véget életének. Az utolsó pillanatokban ezt mondta: „Ez abszurd, ez bizony abszurd!”

Malcolm X

7

Az emberjogi aktivista egy csetepaté résztvevőit próbálta nyugtatni, amikor lelőtték: „Nyugalom, nyugalom! Ne bántsuk egymást, testvéreim!”

Whitney Houston

8

2012-ben bekövetkezett halála előtt állítólag a következőket motyogta: „Találkozni fogok Jézussal. Találkozni akarok Jézussal.”

Charlie Chaplin

9

Miután a pap feladta az utolsó kenetet, így szólt a művészhez: „Az Úr kegyelmezzen a lelkednek!” Chaplin erre annyit reagált: „Miért is ne? Elvégre az ő tulajdona.”

Michael Jackson

10

„Kérek még tejet.” – szólt a popzene királya, aztán örökre elszenderedett. Tejnek hívta a fájdalomcsillapítót, amivel végül túladagolták/túladagolta magát.

Frank Sinatra

11

A világhírű énekessel szívroham végzett. „Nem bírom!” – kiáltotta, majd összeesett.

George Orwell

12

George Orwellről sokan azt mondják, hogy írásaival jóval a kora előtt járt. Híres utolsó szavai a következők voltak: „50 fölött mindenkinek olyan az arca, amilyet megérdemel.” 46 éves volt.

Ernest Hemingway

13

Mielőtt az Öreg halász és a tenger című kisregény írója öngyilkos lett, a következő szavakkal búcsúzott el a feleségétől: „Jó éjt, cicám!”

James Brown

14

A soul keresztapja megérezhette, hogy közel a vég, mert 2006 karácsonyán a következőket mondta családjának: „Ma este elmegyek.”

T.S. Eliot

16

Az amerikai születésű brit drámaíró utolsó szava felesége, Valerie neve volt.

A cikk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!

Következő oldal: 1 2