Kísérteties elhagyott kápolnára bukkantak a Balaton-felvidéken – videó

Kísérteties elhagyott kápolnára bukkantak a Balaton-felvidéken – videó

A misztikus Emmaus-, másnéven Ify-kápolna a balaton-felvidéki Szent György-hegyen áll, és valószínűleg nem tudtál a létezéséről, pláne nem jártál benne.

Egy kis felfedezőcsapat, Osvald Gábor, ifj. Osvald Gábor, Kiss Krisztina és Bánki Károly videót forgatott az elhagyatott épületben, és néhány kulisszatitkot is elárultak az akcióról, amely során három, elveszettnek hitt sírt is megtaláltak az erdőben:

„A villanyt kapcsold le, és ne nézz az ágy alá… nincs ott senki… A hidegrázás garantált…” – üzenik a készítők:

Osvald Gábor ezt írta még a videóhoz:

„Néhány éve már figyelemmel kísértük a kápolna sorsát, évente többször járunk arra. A házak körül már nézelődtünk is. Most a 17-ei megemlékezés miatt szerettük volna megtalálni a sírokat. (Egy hölgy már látta télen messzebbről, de mire tavasszal visszament, már nem találta, más is megtalálta néhány éve, de valamiért nem publikálták, pedig – nem volt titok – év eleje óta szervezzük Ifi Gézával a 17-ei megemlékezést. Hivatalosan a kisapáti temetőben temették, ez csak legenda volt, mert mindenki beszélte, de senki sem látta a sírokat. Mi is három sírhalmot kerestünk, egy fakereszttel. Kb. 3 óra alatt jártuk be többször a területet, de nem találtuk. Az utolsó nekifutásra már próbáltunk kis teraszt, régi tisztást valami nagyobb fával keresni. A lényeg, ledobtam a a fotóstáskámat, és lenéztem a völgybe is, majd amikor visszatértem és pakoltam el a gépet, láttam néhány méterre valamilyen falmaradványnak gondolt építményt a bozótban egy kidőlt fa alatt. Egy üvöltés a többieknek MEGVAN!”