10 elképesztő dolog, amit szigorúbban szabályoznak Amerikában a fegyvertartásnál

10 elképesztő dolog, amit szigorúbban szabályoznak Amerikában a fegyvertartásnál

Ha azt hiszed, hogy előbb juthatsz az USA-ban 32 évesnél idősebb gyerekkönyvhöz, Kinder tojáshoz, pasztőrözetlen tejhez, mint egy pisztolyhoz, tévedsz.

Meglepő listát készítette a Quartz azután, hogy a napokban lezajlott az Amerikai Egyesült Államok eddigi legnagyobb, 59 életet követelő tömegmészárlása.

A cikk tíz dolgot emelt ki, melyek szigorúbb szabályozás alá esnek az USA-ban, mint a fegyvertartás. Utóbbi kapcsán megjegyezte, az Államokban a statisztikák szerint 100 emberre 112,6 fegyver jut átlagban.

Kinder tojás

Egy 1938-as törvény szerint tilos olyan ételt gyártani/eladni, amiben gyermekjáték van, mivel az veszélyes a gyermekekre.

Pasztőrözetlen tej

Hinnéd vagy sem, 20 államban tilos pasztőrözetlen árulni.

Bingózás

Több államban nem mindegy, hogy mikor bingózol, azt csak meghatározott órákban teheted meg, máshol maximum öt órán át tarthat.

Fagyitölcsér

Nem vicc: több államban tilos vasárnap fagyitölcsért vinni a zsebben (!!!).

Gyerekkönyvek

A cikk szerint az 1985 előtt nyomtatott gyermekkönyvek nem számítanak biztonságosnak a gyermekekre nézve, ezért nem lehet őket árusítani. A tiltott és engedélyezett könyvek listáját egy terjedelmes listán lehet böngészni.

A lift gombjai

Egy, a fogyatékkal élőkkel foglalkozó törvény részletesen előírja, hogy például mekkora lehet a gomb a liftekben (minimum 1,9 centi átmérőjú).

Szexjátékszer

Texasban tilos egy embernek hatnál több dildót birtokolnia.

Orális szex

A szájjal történő örömszerzés 13 államban illegális, a büntetés pedig a hatvan napos elzárástól kezdve akár életfogytiglan is lehet, utóbbi tételt csak Idaho államban szabhatják ki.

Kecskeszakáll

Ha Louisianában valaki kecskeszakállat akar növeszteni, azt előzetesen engedélyeztetni kell az állammal.

Mit nem szabad csinálni vasárnap

Több állam szabályozza azt, hogy mit lehet és nem lehet csinálni a hét utolsó napján. Connecticutban nem lehet alkoholt venni, Illinois-ban alkoholt, Idahóban körhintázni, Minnesotában hamburgerezni, Alabamában pedig kártyázni.