Ettől a 10 feminista randitipptől forr most az internet

Ettől a 10 feminista randitipptől forr most az internet

Pár nap alatt 46 ezer megosztást kapott egy olyan cikk, melyben a szerző összegyűjtötte azt a tíz égető kérdést, melyet egy feministának fel kell tennie az első randin.

Az Everydayfeminism oldalon megjelent cikket a 444.hu kivonatolta, mutatjuk a kérdéseket, és azt, hogy azok a szerző szerint miért is fontosak.

1. Egyetértesz a Black Lives Matterrel?

Már az első randin tisztázni kell, hogy bujkál-e rasszizmus a kiszemelben.

2. Mit gondolsz genderről és szexuális orientációról?

A cikk szerzője, Lara Witt szerint a genderkérdés tradicionális, „van a férfi és van a nő” megközelítése hibás, ezért szerinte erről is szót kell ejteni az első találkozáskor, nehogy később legyen akadály.

3. Mit teszel a mindennapokban azért, hogy legyőzd a szexizmust és a nőgyűlöletet?

Tudja-e az ember, akivel épp kávézol, hogy mit jelent az, hogy rendszerszintű szexizmus, illetve ha azt mondja, hogy a nőknek a konyhában a helye, a fiúk pedig mindig is fiúk maradnak, a szerző szerint hagyd faképnél.

5. Támogatod a BDS mozgalmat?

Nem, ez nem beugratós kérdés. Ilyenkor nem arra kíváncsiak, hogy bírod-e a kikötözős, korbácsolós, padlóról dolgokat felnyalatós szexet (az a BDSM), hanem hogy támogatod-e az izraeli megszállás elleni bojkottmozgalmat.

6.Mi a véleményed a telepes kolonializmusról és az amerikai őslakosok jogairól?

Röviden: ha azt mondja a partnered, hogy az indiánok rezervátumba és múzeumba valók, rövid úton ejtsd.

7. Kizsákmányolás a kapitalizmus?

A szerző megjegyzi, a kapitalizmus egyesek szerint azt jelenti, hogy csak akkor érsz valamit, ha hasznot hajtasz, tehát, ha nem járulsz hozzá a rendszer fenntartásához, nincs rád szükség. Ha a leendő párod azt nézi, hogyan tőkésíthetne, hagyd ott.

8. Lehet bármilyen ember illegális?

Ez a kérdés a migrációra, az illegális bevándorlásra vonatkozik. A szerző itt megjegyzi, hogy az amerikaiak is egykoron bevándorlók voltak.

9. Támogatod a muszlim amerikaiakat és a muszlim országokból érkező nem-muszlimokat?

Itt arról ír a szerző, hogy bár nem muszlim, támogatja azokat, akik muszlimként előítéletekkel szembesülnek, mivel jelenleg ezen vallás képviselőinél nincs démonizáltabb közösség.

10. Mi a véleménye a randipartnerednek a fogyatékkal élőkről?

A fogyatékkal élőkön sokan gúnyolódnak, ez sajnos az empátia számlájára írandó. A szerző szerint nyilván nem ez a jó magatartás.