Megszólalt a saját kutyáját megverő dányi rendőr

Megszólalt a saját kutyáját megverő dányi rendőr

Sikerült megszólaltatni azt a rendőrt, akiről videó készült, amint belebokszolta saját kutyáját a rendőrségi autó csomagtartójába.

A dányi rendőr aljas tettéről készült bicskanyitogató videó hétfő késő este került fel egy állatvédőket tömörítő Facebook-csoportba, kedden pedig végigsöpört az egész médián. Maga a Gödöllői Rendőrkapitányság vezetője azonnali parancsnoki kivizsgálást rendelt el, a rendőrt felfüggesztették, emellett a gödöllői rendőrkapitány feljelentést tett az ügyészségen.

A rendőrt, aki, mint kiderült, saját kutyáját bántalmazta a felvételen, lelkiismeret-furdalás gyötri tette miatt – írta a Bors csütörtök reggel, miután sikerült beszélnie a férfival. A lap szerint a rendőr, G. István lemondott az eb tulajdonjogáról, nagyon sajnálja a tettét.

A helyiek által Pötyiként ismert, valójában Zora névre hallgató havannai pincs most Tornóczky Anita, az Állatvédőrség habilitációs kutyakiképzője és állatmentője védelmét élvezi, de nem maradhat nála.

null

null

Tornóczky Anita elmondta, a kutya jól van, nem egy bántalmazott állatról van szó, még a kutyakozmetikát sem hanyagolták el nála. Amint lezárul az ügyben indult vizsgálat, örökbe fogadható lesz.