Robert Wadlow (fotó: Bored Panda/Getty Images)

Hidegrázós, színes videón a világ valaha élt legmagasabb embere

Különleges színes felvétel került elő Robert Wadlow-ról, aki még a 20. század elején született, és 2,72 méteres magasságával a világ valaha élt embere címet a mai napig.

Waldlow 1918-ban született az illinois-i Altonban, és a bölcsőben semmi nem utalt még arra, hogy szürreálisan magas lesz. Aztán beindult a növekedés: a Bored Panda szerint 5 évesen már egy 17 éves srác ruhái voltak jók rá, 8 évesen már 90 kiló és 187 centiméter volt, magasabb, mint saját apja.

A kis Robertnek a szülők megpróbálták a lehető legnormálisabb életet biztosítani, de méretei miatt ez nem volt egyszerű. A hétköznapi tevékenységek is sokszor nehézségbe ütköztek, a ruházkodásról nem is beszélve. 13 évesen ő lett a világ legmagasabb cserkésze, uniformisa, sátra és hálózsákja is speciálisan rá volt szabva.

Robert Wadlow egy 180 centis férfi mellett (fotó: Wikipedia.org)

Wadlow 18 évesen, 2,53 méteresen túlnőtt az addigi magasságrekorderen, de itt nem állt meg a növekedése. 1940-ben, halálakor 2,72 méter volt a magassága.

A fiatalról nemrég előkerült egy párját ritkító színes felvétel, melyet elnézve olyan érzésünk van, mintha nem is egy ember, hanem egy másik világból érkezett lény mozdulatait követnénk:

https://rumble.com/v5i8ga-rare-footage-of-the-tallest-man-in-medical-history.html

Zárásként mutatjuk a cipőjét, mely mellett a babalábbelire hasonlító ruhadarab egy átlagos méretű férfi lábra illik:

Robert Wadlow cipője jobbról, mellette egy átlagos méretű lábbeli (fotó: Wikipedia.org)

Robert Wadlow (fotó: Bored Panda/Getty Images)