Strandolók a kánikulában a fővárosi Lupa-tónál 2017. augusztus 4-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Kiadták a veszélyjelzést, itt lesz a legnagyobb forróság szerdán

Ints búcsút a rövid életű lehűlésnek, a hét harmadik napján már ismét teljes erőre kapcsol a nyár, a meteorológiai szolgálat szinte az összes megyére figyelmeztetést adott ki a hőség miatt.

Tegnap megírtuk, hogy a viharos vasárnapot és a hűvös hétfőt hamarosan megint felváltják a forróság előli meneküléssel töltött napok.

És hogy ez mennyire így van, azt mi sem támasztja jobban alá, hogy kedden az Országos Meteorológiai Szolgálat 16 megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki szerdára a várható hőség miatt.

Az OMSZ térképe szerint a legbrutálisabb hőség az Alföld déli részén – Bács-Kiskunban, Csongrádban és Békésben – várható, itt másodfokú a figyelmeztetés fokozata. Eszerint erre a napi középhőmérséklet meghaladhatja a 27 fokot.

Fotó: met.hu

Tizenhárom megyében 25 fok körül alakul a napi középhőmérséklet, ami azért nem sokkal kevesebb, de egy fuvallatnyival több lesz a citromsárgával jelölt területeken a frissesség.

A legjobb dolguk a vasiaknak, a nógrádiaknak és a borsodiaknak lesz, náluk nincs figyelmeztetés. Ha azonban úgy folytatja az időjárás, ahogy azt egyébként látják a szakemberek, akkor hamarosan arrafelé is lesz.

Strandolók a kánikulában a fővárosi Lupa-tónál 2017. augusztus 4-én. MTI Fotó: Mohai Balázs