Fotó: Pexels.com/Leah Kelley

Térképen a kevésbé ismert budapesti kirándulóhelyek – ide mehetsz most

Rengeteg olyan zöldterület van a fővárosban, ami kevésbé felkapott és érdemes lehet meglátogatni.

Már látogatható a Margitsziget és a Hajógyári-sziget is, azonban mindenki, aki kiszabadulna a négy fal közül, tartsa be a járványügyi előírásokat – mondta Karácsony Gergely főpolgármester a Facebookon.

Felhívta arra is a figyelmet, hogy rengeteg olyan zöldterület van a fővárosban, ami kevésbé felkapott, amiket érdemes felvenni a bakancslistára.

„Budapesten közel 860 ha természetvédelmi terület, és számos kevésbé használt zöldfelület van, ahol a tömeget elkerülve is tudsz egyet sétálni vagy sportolni. Használd a legközelebbit, és fedezd fel Budapest kevésbé ismert, rejtett természeti értékeit”

írja ezt már a Énbudapesten.hu, ahol egy térkép is található az összes parkról, kirándulóhelyről, természetközeli területről, melyeket a járványhelyzet idején is látogatni lehet.

Azoknak akik kimerészkednek a négy fal közül, az alábbi tanácsokat írták:

  • Ha betegnek érzed magad, ne menj ki a közterekre, parkokba, hanem maradj otthon!
  • Elsősorban a lakóhelyedhez közeli zöldfelületeket látogasd, ahova gyalog vagy biciklivel el tudsz jutni. Legyen az utazás maga is kikapcsolódás és környezetbarát!
  • Ne tömegesen használd a parkokat és zöldfelületeket, ha úgy érzékeled sokan vannak, inkább keress másik helyszínt! Kérünk, hogy viseld a maszkot séta és sport közben is.
  • Tájékozódj, mielőtt elindulsz, gondoskodj az ivóvizedről és az élelmedről, a szemetedet pedig minden esetben vidd haza!
  • Óvd a természeti értékeket és a közparkokat, ne térj le a gyalogutakról, ne parkolj rá a zöldre!

Fotó: Pexels.com/Leah Kelley