Elakadt autó utasát viszi karjaiban egy tűzoltó az esővízzel elöntött Salétrom utcában Debrecenben 2020. június 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Letarolta a vihar Debrecent: özönvíz az utcákon, üzent a katasztrófavédelem a lakosságnak

A keddi zivataros, esős időjárás következményeként jellemzően a sok csapadék adott munkát a tűzoltóknak – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kedd kora este.

Budapesten és Pest megyében mintegy negyven esetben riasztották a tűzoltókat, főként a felgyülemlett sok csapadék miatt.

Debrecenben több mint száz bejelentés érkezett elöntött pincékről, garázsokról, alagsorokról. Itt hivatásos és önkéntes tűzoltók is segítik a károk felszámolását.

Egy férfi kerékpározik az esővízzel elöntött Déli soron Debrecenben 2020. június 16-án.
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Megihlették a felhőszakadások felhasználóinkat ?‍♂️? Ma Debrecen vitte a prímet.Továbbra is várjuk képeiteket/videóitokat ?Képtárunk: https://www.idokep.hu/keptarVideó: Schönperger Tamás (Debrecen)

Közzétette: Időkép – 2020. június 16., kedd

Az OKF mindenkitől azt kéri, figyelje a meteorológiai szolgálat figyelmeztetéseit, riasztásait.

Az előrejelzés szerint a zivataros, esős idő egész héten folytatódik. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki zivatar és felhőszakadás veszélye miatt.

Elakadt autó utasát viszi karjaiban egy tűzoltó az esővízzel elöntött Salétrom utcában Debrecenben 2020. június 16-án. Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt