Nimb: Az életmentő okosgyűrű

Nimb: Az életmentő okosgyűrű

A Nimb nem más, mint egy olyan eszköz aminek segítségével vészhelyzetben azonnali riasztást küldhetünk a családtagoknak és a barátoknak, vagy a rendőröknek és a biztonsági szolgálat embereinek.

33030fd5740c6b23357aeb4d37a15b57_original

A gyűrű fejlesztői június 21-ével kezdődően Kickstarter-kampányba fogtak az ötletük finanszírozásához, melynek keretében 50.000 dollárt tűztek ki célul, de már pár nap elteltével átlépték a 102.000 dollárt.

Elmondásuk szerint a Nimb lehetővé teszi, hogy a tulajdonosa egyszerre értesítse a szeretteit, illetve a hatóságokat – ehhez pedig szó szerint elég csupán a kisujját megmozdítani.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=17&v=LLrQFX89mfo

A tervezők a termék leírásánál hangsúlyozták: hisznek abban, hogy a társadalom megérett arra, hogy rendkívüli helyzetekben „peer-to-peer”, vagyis felhasználók közti rendszereken keresztül nyújtson segítséget a rászorulóknak. Bíznak abban, hogy a modern készülék hozzájárul a végrehajtó szervek munkájához, miközben a hozzáadott értéknek köszönhetően a szolgáltatásaikat is magasabb szinte emeli. A termék elkészítése tehát olyan horizontális irányú kezdeményezés, amely azokat köti össze, akik szeretnének és tudnak is segíteni.

További infók itt: http://kck.st/28LUXRh