Emlékezetes találkozás egy sarkvidéki ragadozóval

Emlékezetes találkozás egy sarkvidéki ragadozóval

A következő képsorozat azt a fantasztikus történetet meséli el, amikor a National Geographic fotósa szembe került az Antarktisz egyik legnagyobb ragadozójával.

„Beugrottam a vízbe, közben végig arra gondoltam, hogy vajon mi fog történni. Minden porcikámban remegtem, ahogy odaúsztam a leopárdfókához.”

1

„Amint észrevett, kiejtette a szájából a pingvint, amit éppen készült felfalni és odasiklott hozzám. Óriásira tátotta a száját – kétszer akkora volt a feje, mint egy grizzly-nek, egyszerűen hatalmas.”

2

„Erőfitogtatás céljából megmutatta, hogy a fejem és a kamera is befér a szájába – egyszerre. Próbált megfélemlíteni, kóstolgatott. Aztán hihetetlen dolog történt.”

3

„Hirtelen elúszott, majd fél perc múlva visszatért egy élő pingvinnel. Nekem hozta.”

4

„Sorra hordta nekem a pingvineket, amik nyomban elillantak, ahogy elengedte őket. Közben méla undorral nézett rám, hogy miért hagyom futni a zsákmányt.”

5

„Aztán szerintem leesett neki, hogy én bizonyára egy ügyefogyott ragadozó lehetek, aki ha magára marad, rövid időn belül éhen hal. Ettől mintha pánikba esett volna.”

6

„Előbb megsebzett, majd halott pingvinekkel traktált, végül már azt is megmutatta, hogyan kell megenni őket. Félig elfogyasztott madarakat tuszkolt oda nekem.”

„Fogta őket és odanyomta a kamera lencséjéhez, amiről azt hihette, hogy a szám. Ez négy napon keresztül folytatódott.”

8

„Azzal a céllal érkeztem az Antarktiszra, hogy lencsevégre kapjam a déli sarkvidék eme vérszomjas ragadozóját, ami aztán négy napon keresztül gondomat viselte, pesztrált és etetett.”

9

„Természetfotósként ez volt életem legnagyszerűbb élménye.”

10