Extrém otthonok, amiknek te sem tudnál ellenállni

Extrém otthonok, amiknek te sem tudnál ellenállni

Konténer ház

Spanyolországban négy darab, egyenként 12 méter hosszú szállítókonténerből alakítottak ki lakóházat. A 189 négyzetméteres komplexumot 6 hónapig építették, az összköltsége 140 ezer euróra rúgott.

16

17

Iskolabusz otthon

Hank Butitta építészhallgató egy nap elhatározta, hogy vesz egy iskolabuszt a Craigslisten és az egyetemen megszerzett tudásával készít belőle valamit. A végeredmény egy moduláris mobilotthon lett. Egy tornaterem padlóját és furnérlemezeket használt a belső tér kialakításához. A fiatalember 15 hét alatt készült el a projekttel.

18

19

20

Víztorony ház

Miután megvásároltak egy régi víztornyot London belvárosában, Leigh Osborne és Graham Voce 8 hónapot töltött az építmény felújításával. A torony közepén kialakított többemeletes lakás egyik oldalát üvegfal borítja, a tetején lévő egykori víztartályból pedig 360 fokos panoráma nyílik a városra.

20

21

Gabonatároló siló ház

A silók nem csak tágasak, költség- és energiahatékonyak is, amikből akár 140-180 négyzetméter lakóterületet is kinyerhetünk. Az arizonai Don és Carolyn Riedlinger három silóból épített magának palotát.

2

4

1

Fenntartható mikroház

A NOMAD egy megfizethető alternatíva azoknak, akik saját házat szeretnének. Az Ian Lorne Kent által kifejlesztett mikro-otthon ára mindössze 30 ezer dollár. A méreteit tekintve 3×3 méteres, de a nagy ablakoknak köszönhetően sokkalta nagyobbnak tűnik. A tervező szerint olyan ez a ház, mint egy IKEA-s termék. Két szakember kevesebb, mint egy hét alatt össze tudja rakni a házat.

5

6

7

7

Vagon ház

Ebben a felújított vagonban egy konyha, egy fürdőszoba és egy hálószoba kapott helyett, plusz egy kandalló is.

8

9

10

Következő oldal: 1 2