Extrém otthonok, amiknek te sem tudnál ellenállni

Extrém otthonok, amiknek te sem tudnál ellenállni

Az ember két esetben költözik a megszokottnál extrémebb kialakítású, vagy elhelyezkedésű házba: ha rohadt sok pénze van, illetve ha nem áll jól anyagilag. Cikkünkben mindkét típusra láthattok példát.

Lebegő ház

A Dymitr Malxew építész által tervezett úszó mobilotthon egy lebegő platformon áll. A minden tekintetben környezetbarát házból lélegzetelállító kilátás nyílik a vízre.

1

2

boathouse interior 02

Hobbit ház

Simon Dale fényképész 3000 fontot (~ 1 millió forint) költött arra, hogy az erdő közepén elterülő telkéből létrehozza a Gyűrűk urából ismert Megyét. Az öko-otthon megtervezése négy hónapot ölelt fel.

3

4

A ház újrahasznosított anyagokból épült: a padló forgácslapból, a falakat cement helyett mészvakolattal vonták be, a szigetelést szalmával oldották meg, a vécé egyben komposztáló, az energiát napelemek termelik, a vizet pedig egy közeli patakból nyerik.

5

Boeing 727 ház

Costa Ricában egy Boeing 727 típusú repülőgép törzsében egy két hálószobás lakosztályt alakítottak ki.

6

A gép törzsén sorakozó ablakokból páratlan kilátás nyílik a környező kertekre és az óceánra. A Boeinget 2000 dollárért vásárolták, 4000 dollárért szállították a mai helyére és 24 ezer dollárt költöttek az átalakítására.

7

8

Sziklán egyensúlyozó ház

Ez a kis házikó 45 éve csücsül egy sziklán Szerbiában. Jóllehet állandó otthonnak nem túl ideális, a víz és a csend szerelmeseinek tökéletes nyaraló lehet. Az egyszobás házat egyébként 1968-ban álmodta meg egy úszókból álló társaság, egy évvel később pedig meg is építették.

9

Apró ház

A Tiny House, avagy az Apró ház tulajdonosa Macy Miller. A mindössze 18 négyzetméteres lakást két év alatt húzták fel. Az építész hölgy azért vágott bele a projektbe, mert elege lett abból, hogy hatalmas összegeket fizet havonta lakáshitelre.

10

Macy-nek korlátozott keret állt rendelkezésére, ezért a létező összes kiskaput kihasználta. A végső megoldás ez a picurka ház, amit folyamatosan fejleszt, csinosít.

11

12

Lakosztály egy óceánjárón

A The World egy óriási magánhajó, aminek saját, állandó lakóközössége van. A 19 országból származó tulajdonosok 165 privát lakásban élnek, miközben a hajó a világot járj – egy kikötőben általában három napig horgonyoznak. A 196 méter hosszú óceánjáró a világ legnagyobb magántulajdonban lévő jachtja.

13

2002-es indulása óta a The World többször körbeutazta a bolygót és a legegzotikusabb célállomásokra juttatta el lakóit. Nagyon irigyeljük a tulajdonosokat.

14

15

A cikk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!

Következő oldal: 1 2