Így néznek ki a tipikus otthonok a különböző országokban

Így néznek ki a tipikus otthonok a különböző országokban

Ausztrália

Az ausztrálok saját, különálló házakban szeretnek élni, de az utóbbi években egyre többen költöznek lakótömbökbe.

17

18

Egy átlagos ausztrál ház 80-120 négyzetméter és három hálószobás. Emellett egy nappali, konyha, fürdő, két vécé és egy garázs is tartozik a házhoz. Sok háztartásban külön mosókonyha áll a háziasszonyok rendelkezésére. Az ajtók általában üvegből vannak.

India

19

A tehetősebb családok nagy házakban élnek. Ezek általában kétszintesek és tágas hátsó kerttel rendelkeznek.

20

A belső terekre a modern nyugati és keleti stílus egyvelege jellemző. Az alsó szinten raktárszobák és kamrák vannak kialakítva, míg a nappali, ahol a vendégeket fogadják, a második emeleten található. A legjobb szoba a családi bálványé, akihez naponta kétszer imádkoznak. A hölgyek hálószobái a hátsó kertre néznek, mert Indiában illetlenségnek számít, ha egy nő kibámul az ablakon.

Kuba

A kubai házak jellemzően betonból készülnek és 1-2 szintesek. A legtöbb házon nincs ablaküveg. Fa, vagy fém spalettákkal zárják ki a kinti világot.

21

A havannai házak belső terei meglepően szépek, gyarmati stílusban épültek. Nagy belmagasság és antik bútorok jellemzik.

22

23

USA

24

Az egy főre eső lakrész mérete Amerikában az egyik legnagyobb, ebből következik, hogy egy átlagos amerikai ház hatalmas. Az eladásra kínált otthonokban szinte minden megtalálható, ami a hétköznapi élethez kell: padlószőnyeg a legtöbb szobában, fürdőszobai kellékek és konyhai berendezések. Az egyetlen dolog, ami nem jár a házhoz, a bútorzat.

25

Alapszabály, hogy a hálószobák és a fürdők számának egyeznie kell. A legtöbb házban minden hálószobához külön beépített szekrény, vagy gardróbhelyiség tartozik.

26

Az amerikai design koncepció szerint a belső tereknek kényelmesnek és drágának kell tűnniük. A házakat olyanra tervezik, hogy a vendégek az utca felőli, igényesen kialakított szobákat lássák csak, a hálószobákat viszont inkább elrejtik a kíváncsi tekintetek elől.

Ha szereted bizarr épületeket, nézd meg ezt a korábbi cikkünket az extrém otthonokról!

Következő oldal: 1 2