Így néznek ki a tipikus otthonok a különböző országokban

Így néznek ki a tipikus otthonok a különböző országokban

Ha csak egy röpke pillanatra is, de érdemes bekukkantani a világ különböző háztartásaiba. Érdekes látni, hogy élnek embertársaink a világ másik végén. Cikkünkben kilenc, egymástól merően eltérő kultúra lakhelyét mutatjuk meg nektek.

Japán

Tokió az egyik legdrágább és legsűrűbben lakott város. Csak a gazdagok engedhetik meg maguknak, hogy tágas házakban éljenek, az átlagember pici lakásokba kényszerül.

1

A lakást kitevő egyetlen szoba funkcióját tekintve nappali, háló és étkező egyben. Ha ki akarnak jutni az erkélyre, át kell mászniuk az ágyon. A nagy ablakoknak köszönhetően a szoba fényárban úszik és vizuálisan úgy van kialakítva, hogy nagyobbnak tűnjön.

2

A hallból nyíló kis helyiségben találjuk a szekrényt, a fürdőszobát és a minikonyhát.

3

Spanyolország

4

A spanyolok lakótömbökben élnek.

5

A legtöbb spanyol lakásnak fehér falai, kőpadlója és redőnnyel ellátott ablakai vannak. A berendezések a forró nyári hónapok átvészelésében segítenek. Mivel az épületekben jellemzően nincs központi fűtés, télen eléggé kihűlnek a lakások. A lakók ilyenkor elektromos melegítőkkel fűtik a szobákat, nem meglepő hát, hogy Európában a spanyolok fizetik az egyik legmagasabb villanyszámlát.

6

Az ételt általában a nappaliban fogyasztják el. Habár a spanyol lakásokhoz nagy konyha tartozik, azt kizárólag csak főzésre használják.

Svédország

7

Ilyen egy tipikus svéd lakónegyed.

8

A svéd háztartások egyik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy az alagsor maximálisan ki van használva. Az emberek itt tárolják kerékpárjaikat, itt rendezik be a mosókonyhát, vagy létesítenek konditermet.

9

A pincében minden lakáshoz külön raktárhelyiség tartozik. A lakók itt tárolják a gumiabroncsokat, sífelszereléseket, bőröndöket, illetve egyéb szezonális, kevésbé fontos ingóságaikat. Az erkély náluk a pihenést szolgálja.

10

A fehér fal és a fehér bútorzat a skandináv design tipikus védjegye. A belső terek világosak, az ablakok elé pedig nem tesznek sötétítő függönyt.

Nagy Britannia

11

Az angolok irtóznak a társasházaktól, jellemzően a városok szélén, sorházakban élnek.

12

Mivel itt sem divat a központi fűtés, mindent elkövetnek, hogy bent tartsák a meleget. A szőnyeg, a huzatfogó párna, a takarók és a tűzhely elengedhetetlen kellékei egy brit háztartásnak. Ami a legszokatlanabb, hogy a mosdókagylóra külön hideg és meleg vizes csapokat szerelnek.

13

Dél-Korea

14

A koreai népesség 80%-a többemeletes épületekben lakik. Abszolút tipikus látvány a messziről is jól látható hatalmas házszám az épületek falán.

15

Talán furának hangzik, de a koreai lakásokban nincsen hall, a helyiek azt se tudják, hogy mi az. Amint belépünk az ajtón, egy lépéssel máris a konyhában, vagy a nappaliban teremhetünk. Belépés után ne felejtsd el levenni a cipődet!

16

A lakások meglehetősen kicsik, de a hatalmas ablakoknak köszönhetően világosak. Ami meglepő lehet, hogy a fürdőszobában nincs kád, vagy zuhanykabin, csak egy szimpla lefolyó a padlón.

A cikk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!

Következő oldal: 1 2