Gabriele Galimberti olasz fényképész 33 különböző nemzetiségű nagymamát fotózott le kedvenc ételével.
A művész szerint a nagyik főztje egyetemes érték és ebben teljesen igazat adunk neki. A szeretettel készített finomságok hagyományos ízvilága és minősége szöges ellentétben áll a napjainkban egyre nagyobb teret hódító gyorsétel-kultúrával.
Marisa Batini, Olaszország – Ricottás-mangoldos ravioli paradicsomszószos darált hússal
Neriman Mitrolari, Albánia – Burekoep domate (rakott tojás)
Lebgaa Fanana, Algéria – Csirke zöldséges couscous-szal
Isolina Perez De Vargas, Argentína – Vegyes grilltál
Jenya Shalikashuili, Örményország – Tolma (darált marhahússal és rizzsel töltött szőlőlevél)
Julia Enaigua, Bolívia – Queso humacha (sajtleves zöldséggel)
Ana Lucia Souza Pascoal, Brazília – Fejoada (sertéspörkölt babbal)
Kathy O’Donovan, Kanada – Bölénypörkölt
Maria Luz Fedric, Kajmán-szigetek – Iguána rizzsel és babbal
Pan Guang Mei, Kína – Hui guo rou (kétszer főzött sertés zöldséggel)
Fifi Makhmer, Egyiptom – Kuoshry (tészta rizzsel és babbal)
Bisrat Melaka, Etiópia – Injera (lepénykenyér) curry-vel és zöldséggel
Natalia Bakradze, Grúzia – Khinkali (sertés- és marhahússal töltött gombóc)
Serette Charles, Haiti – Kagylóhús kreol szószban
Valagerdur Olafsdottir, Izland – Kjotsùpa (húsleves bárányból zöldséggel)
Grace Estibero, India – Csirke vindaloo (ragu)
Eti Rumiati, Indonézia – Soto Betawi (marhahúsleves kókusszal és zöldséggel)
Normita Sambu Arap, Kenya – Mboga és orgali (zöldséges kecskehús polentával)
Inara Runtule, Lettország – Silke (hering burgonyával és krémsajttal)
Wadad Achi, Libanon – Mjadara (lencsekrém rizzsel)
A cikk még nem ért véget, lapozz a következő oldalra!