2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója

2020-ra készül el a világ legmagasabb felhőkarcolója

A világ legmagasabb felhőkarcolóját tervezik felépíteni a 2020-as dubai világkiállításra a szintén dubai Burdzs Kalifa építői.

Mohammed Alabbar, az Egyesült Arab Emírségekvezető ingatlanfejlesztő cégének, az Emaar Properties-nek az elnöke bejelentette, hogy összefognak Santiago Calatrava Valls svájci-spanyol építésszel egy új felhőkarcoló megépítésére. A Tower (Torony) nevű épület magasabb lesz a 828 méteres Burdzs Kalifánál, amely jelenleg a világ legmagasabb épülete. Építési költsége egymilliárd amerikai dollárra rúg majd.

A felhőkarcoló “egy fokkal lesz magasabb a Burdzs Kalifánál, és a 2020-as világkiállításra készül el” – közölte Alabbar, nem fedve fel, mit ért egy fok alatt. Azt azonban hozzátette, hogy a pontos magasságát majd csak az épület befejezésekor fogják nyilvánosságra hozni. A Burdzs Kalifával ellentétben a Torony nem hagyományos felhőkarcoló lesz, hanem egy kábelekkel kitámasztott torony 20-80 használható szinttel, kilátóteraszokkal, kertekkel és más turistalétesítményekkel. Santiago Calatrava elmondta, hogy páratlan kihívás az építészet történetében egy ilyen felhőkarcolót tervezni és büszke arra, hogy a Torony az arab világ és Dubai történelmét fogja tükrözni.

worlds-new-tallest-building-dubai-3

worlds-new-tallest-building-dubai-1

worlds-new-tallest-building-dubai-2

worlds-new-tallest-building-dubai-4

worlds-new-tallest-building-dubai-5

worlds-new-tallest-building-dubai-6