Gengszter vagy diák? Ezért rossz az előítélet!

Gengszter vagy diák? Ezért rossz az előítélet!

Sokan vagyunk, akik túl gyorsan ítélkezünk, főleg a külső alapján. Meglátunk egy embert, és pusztán a látottak alapján egy halmazba helyezzük, leírjuk.

Tegyétek a kezeteket a szívetekre, és valljátok be őszintén, mennyire vagytok előítéletesek! Kicsit sem? Hogyha mégis, akkor gyorsan nézzétek meg Joel Parés fotográfiáit, és dobjatok messzire minden negatív gondolatot!

A legtöbb esetben még mindig vaskos előítéletekkel kell megküzdeniük azoknak az embereknek, akik kilógnak a sorból, legyen szó akár nemi, etnikai vagy szociológiai hovatartozásról. A Dallasban élő Joel Parés éppen ezért elhatározta, hogy a saját módján veszi fel a harcot a sztereotipizálás ellen.

Judging America nevű fotósorozatában összesen tíz férfi és nő alakján keresztül mutatja be a leggyakoribb előítéleteket, összevetve a fejünkben élő torz képet a valósággal.

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-1

Sarah Shaleem, New York-i ápolónő

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-2

Jefferson Moon, a Harvardon végzett

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-3

Jack Johnson misszionárius/lelkipásztor

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-4

Edgar Gonzalez, a Fortune 500 vezérigazgatója

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-5

Sammie Lee, a Stanford hallgatója

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-6

Jacob Williams, korábbi iraki harcos

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-7

Jane Nguyen, 3 gyermek özvegy édesanyja

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-8

Ben Alvarez, családsegítő program alapítója

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-9

Alexander Huffman, híres festő

prejudice-photo-series-judging-america-joel-pares-10

Joseph Messer, iPhone App feltaláló

Zárásként szeretném megosztani veletek egy saját történetemet, ami kb 1 hónapja történt velem. A TheVR minisorozatának első részére rohantam, amit a Lurdy házban vetítettek. A Mester utca felé haladva a villamoson láttam egy férfit, aki ránézésre nagyon nem volt szimpatikus. Nagydarab, széttetovált, acélbetétes bakanccsal.

Különösebben persze nem foglalkoztam vele, ugyanis tényleg siettem. Azonban amikor le akartam szállni a villamosról, egy részeg hajléktalan belémkötött. Én mivel siettem, nem foglalkoztam vele, de Ő hátulról le akart ütni. Alapvetően nem vagyok egy vékony srác, de hátul nincs szemem…

Mit gondoltok? Ki segített? Hát persze, hogy az a nagydarab, széttetovált férfi, aki előtte nem volt szimpatikus. Látta mire készül a hajléktalan, így fogta és földhözvágta. Itt határoztam el, hogy nem ítélek elsőre! Tegyetek Ti is így!

Tetszik a Virality.hu? Oszd meg a barátaiddal is!