Nexo: bicikligumik levegő nélkül

Nexo: bicikligumik levegő nélkül

Egy defekt még a legjobb kerékpártúrát is tönkreteheti, de egy új fejlesztés szerint most már elfelejthetjük a pumpákat és a defektjavító-készleteket: a Nexo nevű cég létrehozott egy levegő nélküli gumiabroncsot.

Persze defektmentes gumik már eddig is léteztek, de nem terjedtek el széles körben, mert a hagyományos abroncsokhoz képest merevebb és rosszabb a ruganyossága is. Azonban a Nexo azt állítja, hogy megtalálta a megoldást ezekre a problémákra. Az abroncs valójában nem gumiból, hanem egy egyedi polimerből készül, ami tökéletesen kiváltja a hagyományos levegős abroncsot, jó a ruganyossága, kellemesen alápárnázza kerékpárunkat, és megfelelően tartós is. Ezt igen meggyőzően demonstárlják, amikor teleszúrják különböző gombostűkkel, szögekkel és pengékkel a kereket.

15182323bebe9388411e5d990e91c7fe_original

A legnehezebb változat is harmadával könnyebb, mint egy átlagos gumiabroncs, mondjuk ez talán azért is van, mert az abroncs egyik változatán konkrétan át lehet látni.

Így a termék kétféle formában fog piacra kerülni. A lyukacsos, könnyített verzió mellett létezik egy tömör, változata is. A tervezők a tesztek alapján 8000 kilométer használatot garantálnak. Még ennél is fontosabb, hogy ez az anyag a hagyományos gumival szemben újrahasznosítható.

Forrás: Kickstarter