Végre jön a tavasz, 20 fok is lehet a jövő héten

Végre jön a tavasz, 20 fok is lehet a jövő héten

Egy esős, borongós hétvégét sajnos még ki kell bírnunk ezután a napsütéses péntek után, de jövőhéttől igazi tavaszi időt jósolnak a meteorológusok, akár 20-21 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint így megyünk tovább:

Péntek

Délutánig ragyogóan napos időre számíthatunk, csak fátyolfelhő lesz az égen. Délután észak felől megnövekszik a felhőzet, és este északon már eleredhet az eső. A délnyugati szél megélénkülhet. Melegfronti hatás várható. 11 és 16 fok között alakul a csúcsérték.

Szombat

Borult idő várható, sokfelé ismétlődő esővel, záporral. Estig a DNy-i, majd estétől az ÉNy-i szél erősödik meg. A csapadékos idő miatt visszaesik a hőmérséklet: délután +10 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Hajnalban csökken, majd délután újra megnövekszik a felhőzet. A felhősebb időszakokban tovább csapadék várható, míg napközben napsütésben is reménykedhetünk. Délutánra gyengül az eleinte még erős ÉNy-i szél.

Hétfő

A gyakran erős szél hatására szakadozik a felhőzet, de futó záporok egész nap előfordulhatnak. 15 fok köré melegszik a levegő.

Kedd

Változóan felhős időre van kilátás, főleg a déli órákban többórás napsütéssel. Ezen a napon már 15 és 20 fok közötti igazi tavaszi hőmérsékletre lehet számítani.