Idén is lesz Nemzetközi Macaron Nap

Március 20-án lesz idén is a Macaron világnapja, ebből az alkalomból az ország számos cukrászdája készül akciókkal, ingyen kóstolókkal.

A hihetetlen népszerűségnek örvendő sütemény Franciaország cukrászdáiban teljesedett ki először és vált a franciák egyik legjellegzetesebb desszertjévé. Elkészítése korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondolnánk. A leginkább habcsókra emlékeztető süti két kis korongja darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, amelyet csokoládé- vagy más ízesítésű krémmel, esetleg lekvárral tapasztanak össze.

Ha valaki szeretné megkóstolni a színes kis édességeket, akkor holnap tökéletes alkalom lesz rá: itt található 2017-es Macaron Nap részletes programja.

Két fotóval mutatjuk meg, mennyire itt van már a karácsony

Még október közepe sincs, de amit most mutatunk, attól gondolatban már zizeg a csomagolópapír, orrodban halászlé illata keveredik fenyőével, a vércukorszint kancsendzöngai magasságba szökik, a májban pedig csengettyűszó kíséretében megindul az ünnepi elzsírosodás.

Gasztronómiai csoda, amit ez a lány művel a pitékkel

Beköszöntött az ősz, finomabbnál finomabb szezonális gyümölcsökből válogathatunk, amikből akár valami nagyon ízletes süteményt is készíthetünk. Karin Pfeiff nem csak a piték zamatára figyel oda, hanem a kinézetükre is.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt