Idén is lesz Nemzetközi Macaron Nap

Március 20-án lesz idén is a Macaron világnapja, ebből az alkalomból az ország számos cukrászdája készül akciókkal, ingyen kóstolókkal.

A hihetetlen népszerűségnek örvendő sütemény Franciaország cukrászdáiban teljesedett ki először és vált a franciák egyik legjellegzetesebb desszertjévé. Elkészítése korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek elsőre gondolnánk. A leginkább habcsókra emlékeztető süti két kis korongja darált mandulából, cukorból és tojásfehérjéből készül, amelyet csokoládé- vagy más ízesítésű krémmel, esetleg lekvárral tapasztanak össze.

Ha valaki szeretné megkóstolni a színes kis édességeket, akkor holnap tökéletes alkalom lesz rá: itt található 2017-es Macaron Nap részletes programja.

Így néznek ki a mekis kaják, mielőtt tökéletesre photoshoppolják őket

Ugye, mennyire bosszantó, mikor a képen töléletes hambit látsz, amit viszont a tálcádra tesznek, az annyira kiábrándító, mint egy szürke hétfő reggel? Most megnézheted, mennyit változnak a gyorsétteremlánc kajái némi fotómanipulációval azért, hogy belesétálj a gasztronómiai csapdába.

Milliók ámulnak a szuperrealisztikus tortákon – videó

Két nap alatt már 34 milliószor néztek meg a facebookozók egy rövid videót, melyben olyan, hátborzongatóan valósághű tortákat mutat egy kreatív cukrászcsapat, melyeket vagy nem lenne szíved, vagy éppen gyomrod megenni.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt