Férfiak csúsznak a behavazott Kékestetőn 2017. április 18-án.
MTI Fotó: Komka Péter

Szakad a hó, pocsék idő van, és lesz még egy darabig

Nagy pelyhekben szakad a hó vagy havas eső esik az ország középső részén április 19-én.

Az Időkép.hu csapadéktérképe reggel nyolc órakor így nézett ki:

Fotó: Időkép.hu

Az Index azt írja, a Mátrában többcentis a hóréteg, lapátolni kell a havat, de Budapesten a magasabb pontokon is sűrű pelyhekben hullott reggel a hó, emiatt a BKK járatai több útvonalon is megnövekedett menetidővel közlekednek.

A Délmagyar szintén arról számolt be, hogy 2 fokra ébredtek Szegeden és nagy pelyhekben hullott a hó.

Az Időkép tudósítása szerint egyébként az Alföldön még egyelőre meg is maradt a hó. Így nézett ki Kiskunmajsa szerda reggel:

Fotó: Időkép.hu

Nincs még vége, marad a riasztás

A Dunántúlon eközben már több járásra másodfokú riasztást adtak ki a viharos szél veszélye miatt. Az érintett területeken a következő órákban akár 90 kilométer/órásnál erősebb széllökések is lehetnek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délelőtti veszélyjelzése szerint a viharos szél miatt szerdára Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyében adtak ki a másodfokú figyelmeztetést. Emellett az ország középső és keleti felében a jelentős mennyiségű eső miatt van érvényben hat megyében másodfokú, nyolcban és a fővárosban pedig elsőfokú figyelmeztetés.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kiemelte azt is, hogy az Északi-középhegységben 6-700, a Dunántúli-középhegység keleti felén és a Mecsekben 4-500 méter feletti részeken vizes, sok centiméteres hóréteg kialakulására is nagy esély van. Síkvidéken inkább csak időszakosan maradhat meg néhány centiméteres vizes hó.

Férfiak csúsznak a behavazott Kékestetőn 2017. április 18-án. MTI Fotó: Komka Péter