MTI Fotó: Varga György

Itt az első hőhullám, veszélyjelzés több megyében

Betoppant az idei nyár első hőhulláma, kedden 34 fokot is mutathat a hőmérő. A meteorológiai szolgálat figyelmeztetést adott ki a kánikula miatt.

Már hétfőn megírtuk, hogy egy komoly hőhullám éri el Közép-Európát az előttünk álló napokban, a cikkünbe tett animáción pontosan láthatod, hogyan vörösödik el a hőségtől a kontinens szíve.

A hőhullám már érezteti nálunk a hatását. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint június 20-án, kedden többnyire derült vagy gyengén felhős lesz az ég helyenként kevés gomolyfelhővel, csapadék nem várható, a délnyugati szél azonban időnként megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű. Késő estére 22, 27 fokra hűl le a levegő.

A meleg miatt kedden Győr-Moson-Sopron megyére figyelmeztetést adtak ki, a napi középhőmérséklet ugyanis várhatóan 25 fok felett alakul arra. Ez azt jelenti, hogy az éjjeli lehűléssel együtt sem lesz átlagban 25 foknál hűvösebb.

Fotó: met.hu

Szerdán még intenzívebb lesz a meleg, így aznapra Győr-Moson-Sopron mellé Somogy, Tolna, Baranya, Bács-Kiskun és Csongrád megyékre is veszélyjelzést adtak ki a hőség miatt.

Fotó: met.hu

MTI Fotó: Varga György