Hőség (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Nagyon nem ilyen júliust ígértek – itt van, milyen időre készülj

A legfrissebb előrejelzés szerint közel sem olyan lesz a július, mint azt korábban mondták a szakemberek – mutatjuk a részleteket.

Az elmúlt három évben minden korábbi csúcsot megdöntő nyári melegeket hozott a július, de ez idén nem lesz így – írta a hónap legelső napján a Napi.hu.

A lap az Accuweather.com-ra hivatkozva azt közölte, hogy nem lesz szélsőséges az év hetedik hónapja, se komoly hőségre, se sok csapadékra nem kell készülni.

Jelen állás szerint a nemzetközi időjárás-előrejelző portál Budapestre vonatkozó prognózisa azt mutatja, hogy a hónap legmelegebb időszaka közvetlenül előttünk áll. Július 6-án 32, 7-én 35 fok lehet a legmelegebb órákban, de ennél nem lesz melegebb a folytatásban, sőt, zömmel 30 fok körül, de inkább alatta lesz a hőmérséklet. Mutatjuk:

Fotó: accuweather.com

Fotó: accuweather.com

Fotó: accuweather.com

Ez azért is meglepő, mert az Accuweather még májusban azt írta, hogy kemény hőség, veszélyes hőhullámok érkezhetnek a nyár második hónapjában.

A cikk szerint a mostani mellett még két kisebb frissítő lehűlésre készülj a hónapban: az egyik július közepén, másik a végén érkezik.

Hőség (MTI Fotó: Mohai Balázs)