Karok nélkül született, a világ egyik legjobb íjásza lett belőle

Elképesztő rekordot tart Martt Stutzman: közel 284 méterről talált célba íjával. Tette mindezt úgy, hogy nincsenek karjai.

Matt Stutzmannal a 2012-es londoni paralimpián ismerkedett meg a világ – írta a Szeretlekmagyarország.hu. A férfi karok nélkül született, de ez nem gátolta meg abban, hogy olyat vigyen véghez, melyet ép embertársai közül csak nagyon kevesen tudnának.

A férfi saját magától tanult meg íjászkodni, napi nyolc órát ült a székben, és azzal kísérletezett, hogy miként tud a legpontosabban lőni a lábai segítségével. Telt-múlt az idő, egyre több versenyen vett részt, 2012-ben pedig ezüstérmet nyert az ötkarikás játékokon.

The Armless Archer Matt Stutzman has been competing in the able-bodied division this season with high finishes including top 5 at the World Team Trials! Check out his shot in slow motion:

Posted by USA Archery on Montag, 3. Juli 2017

A 34 éves férfi rendkívüli rekorddal büszkélkedhet: 283,47 méterről talált pontosan célba. Mint mondta, ő az egyetlen ember a világon, aki meg tud élni az íjászkodásból. Ezzel azonban nem elégszik meg: a világ legjobb íjászává szeretné képezni magát. Szorítunk neki!

Mattnek egyébként kiváló a humora, érdemes végiggörgetned a Facebook-oldalát, az Armless Archert.

Arms day he says LOL that's why I leave them at home.

Posted by The Armless Archer on Samstag, 8. Juli 2017

Well the question is!!!!

Posted by The Armless Archer on Samstag, 8. April 2017

A jelek szerint az extrém sportokat sem veti meg:

armless archer extreme archery training

jumping out of a perfectly good airplane with no arms

Posted by The Armless Archer on Montag, 13. April 2015

Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt