MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Tízgólos győzelemmel kezdtek a magyar pólósok a vizes vébén

13-3-ra verték az ausztrálokat a magyarok hétfő este, ezzel igen masszív kezdést mutatva a világbajnokságon.

A margitszigeti Hajós Alfréd uszoda 50-es medencéjében telt ház, mintegy hétezer néző előtt szállt vízbe a két csapat, s bár a magyar csapat számított esélyesnek, azért semmiképpen sem várt sétagalopp a vendéglátókra. Már csak azért sem, mert a tavalyi, Rio de Janeiró-i nyári olimpián játszott csoportmérkőzésen 9-9-re végeztek egymással a felek. Néhány héttel azelőtt pedig csak óriási csatában nyert 16-15-re az akkor még Benedek Tibor irányította együttes a Hajósban – írta az MTI.

A mostani meccsen esélyük sem volt az ausztráloknak, a magyar csapat gőzhengerként ment át rajtuk. A 13-3-as sikert felállva ünnepelte a közönség, amely az éppen ezen a napon 43 éves Märcz Tamás tiszteletére a Happy Birthdayt énekelve köszöntötte a vb-n győztes meccsel bemutatkozó szövetségi kapitányt.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

A közönség minden gólt hatalmas ovációval hálált meg:

“Jól játszottunk, nem tudtak nehézséget okozni a többcenteres játékkal”

– mondta März Tamás. Hozzáfűzte, az olaszok ellen végig kemény, “négy negyedig éles” találkozóra számít. Mint fogalmazott, nem gondolja, hogy “már a mérkőzés közepére a maga javára billentené a találkozót bármelyik együttes is”.

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

“Tisztában voltunk vele, hogy az elején még bírni fogják, így inkább a védekezésre fektettük a hangsúlyt. Tudtuk, hogy a mérkőzés második felében több esélyünk lesz”

– fogalmazott Erdélyi Balázs. Hozzátette, örül, hogy mindössze három gólt kaptak.

“Kinyíltak, így szerencsére kijött a végén a két csapat közötti különbség. Bár számomra mindegy, hogy egy vagy tíz találattal diadalmaskodunk, a lényeg, hogy mi nyerjünk a végén” – hangsúlyozta Hárai Balázs.

MTI Fotó: Balogh Zoltán

MTI Fotó: Koszticsák Szilárd