75 év után került elő a jégbe fagyott házaspár – videó

75 év után került elő a jégbe fagyott házaspár – videó

Fejni indult egy házaspár 1942 augusztusában, soha többé nem látták őket. Rendkívül jól konzerválódott holttestük most került elő egy gleccserből.

Marcelin és Francine Dumoulin 1942. augusztus 15-én indult a Svájc fővárosától, Berntől mintegy 120 kilométerre délre fekvő Chandolin településről el egy alpesi rétre, hogy megfejje a teheneket. Az Euronews cikke szerint soha többé nem látta őket senki, a család ezidáig kutatott utánuk.

A házaspár teste most került elő a jégből, a testek ruhában voltak, iratok, tárgyak is voltak náluk. A hatóságok DNS-teszttel azonosították be őket. A fagy rendkívül jól tartósította a testeket, melyek egymás közelében feküdtek. Vélhetően a pár egy hirtelen mélyülő repedésbe esett a gleccseren.

https://www.youtube.com/watch?v=m01tSejawZQ

„Egész életünkben kerestük őket, soha nem adtuk fel a reményt. Persze egyre erősebben tort magának teret a gondolat, hogy el kell tőlük búcsúznunk, a távollétükben meggyászolnunk”

– nyilatkozta a Le Matin című lapnak az eltűntek legfiatalabb lánya, Marceline Udry-Dumoulin, aki nagynénjével élte le az életét.

„A temetésen nem viselek feketét. A fehér sokkal jobban szimbolizálja a reményt, amit évtizedeken át sem veszítettem el”

– tette hozzá Udry-Dumoulin.