Forrás: MTI/Mohai Balázs

Balatonfüredi lányok lettek a 192. Anna-bál legszebbjei

A balatonfüredi Anna Grand Hotelben rendezték meg idén 192. Anna-bált, a zsűri a közönségtől a tizenöt legtöbb szavazatot kapó hölgy közül választotta ki a legszebbeket.

A zsűri a tizennyolc éves balatonfüredi Barna Dorinát ítélte a legszebbnek, aki a veszprémi Lovassy László Gimnázium matematika tagozatára jár. Ő már két évvel ezelőtt is részt vett szüleivel az Anna-bálon, akkor a bál első udvarhölgyévé választották.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

Az udvarhölgyek azonban mindketten elsőbálozók lettek. Első udvarhölgynek a tizennyolc éves balatonfüredi Schütz Annamária Kingát választották, aki a veszprémi Lovassy László Gimnáziumba jár, a második udvarhölgynek pedig a tizenhat éves szintén balatonfüredi Kiss Kíra Dalmát, aki a helyi Lóczy Lajos gimnázium tanulója.

Forrás: MTI/Mohai Balázs

A bál királynője egy Royal Garden-mintával ellátott herendi porcelán díszserleget kapott – ilyen mintájú nászajándékot küldött Magyarország Vilmos brit herceg esküvőjére. Az első udvarhölgy Rotschild-mintára épülő, madaras mintázatú, a második udvarhölgy pedig türkiz-platina Apponyi-mintás vázát kapott – derül ki a Magyar Idők cikkjéből.

Forrás: MTI/Mohai Balázs