Hőség (MTI Fotó: Mohai Balázs)

Vörös figyelmeztetés: brutális hőség csap le kedden

A legmagasabb fokozatú figyelmeztető előrejelzést adta ki a hőség miatt augusztus elsejére az Országos Meteorológiai Szolgálat Csongrád és Békés megyékre. Az ország többi részén is veszélyjelzés él a várható forróság miatt.

Amint azt korábban megírtuk, durva hőséggel köszönt be az augusztus, közel 40 fokot mutathat a hőmérő a héten.

A meleg egyre fokozódik: a hétfői napon az ország nagy részén első fokú figyelmeztetés él a hőség miatt, Csongrád és Békés megyékben másodfokú a veszélyhelzés szintje. Keddre változik a helyzet, és nem a jó irányba: a szakemberek szerint a hét második napján a 27 fokot is elérheti a nappali középhőmérséklet.

A brutális felmelegedés miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat

harmadfokú, piros figyelmeztetést adott ki Csongrádra és Békésre, valamint Nógrád kivételével – ahol csak első fokú a jelzés – minden megyére másodfokú veszélyjelzést rendelt el:

Fotó: met.hu

Mint írták, a hét második napján derült, napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nélkül. A déli, délkeleti szél élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet szeszélyes eloszlásban 16 és 23 fok között alakul, a leghűvösebb az északi völgyekben lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 34 és 37 fok között várható, keleten lesz a legmelegebb.

Hőség (MTI Fotó: Mohai Balázs)