Hatalmasat hűl az idő hétfőn – ezeket az értékeket nézd!

Hatalmasat hűl az idő hétfőn – ezeket az értékeket nézd!

Nem kell már sokáig szenvedni a hőgutában, érkezik a felfrissülés.

Az Időkép előrejelzése szerint szombaton a megszokott forróságra készülj, a csúcshőmérséklet 32-40 fok között alakul, délen-délkeleten lesz a legmelegebb.

Vasárnap eleinte elszórtan, majd késő délutántól egy hidegfront hatására egyre többfelé várható zápor, zivatar – írta az oldal. Heves zivatar is kialakulhat felhőszakadással, jégesővel, viharos széllökésekkel. Reggel 18-24, napközben 28-39 fok között alakul a hőmérséklet, nyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

A felfrissülés hétfőre ér el minket igazán. Mint írják, a hét első napjára a front átvonul, az éjszaka után kezdetben még sokfelé kell számítani esőre, záporra, zivatarra, majd délutánra csökken a csapadékhajlam, északkelet felé távozik a csapadéksáv. A szeles időben felfrissül a levegő, 22-29 fok között maradnak a maximumok.

Kedden szárazabb, melegebb időre készülhetünk, sok napsütéssel, mérsékelt légmozgással. Szerdán újra mindenütt 30 fok felett alakulhatnak a maximumok, azonban késő délután helyenként kialakulhat egy-egy kisebb zápor, zivatar. Ennek fényében kicsit rövid lesz a felfrissülés, de annál üdítőbb.