Zivatar Budapesten, a Fővám téren 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd

Óriásit esik a hőmérséklet – nézd, mit tesz a pénteki hidegfront

Csak a hét utolsó munkanapját kell kibírnod a hőség tekintetében, utána olyan felfrissülést kapsz, hogy hiányozni fog a 35 fok.

A csütörtök még az aszalódás jegyében telt, a péntek viszont már felfrissülést hoz – írja az Időkép.

A portál szerint egy hidegfront éri el térségünket augusztus 11-én napközben, egyre többfelé pattannak ki záporok, zivatarok. Több megyére figyelmeztetést adtak ki ezek miatt, az Országos Meteorológiai Szolgálat térképe szerint nyugaton lehetnek vehemensebb zuhék:

Fotó: met.hu

Fotó: met.hu

Az Időkép szerint a hidegfront nem töri különösen, hogy kelet felé mozogjon, így arrafelé szombaton még 30 fok feletti hőmérséklet várható. A Dunántúlra és a középső országrészbe viszont erős, viharos északnyugati széllel már hűvösebb levegő áramlik, így ezeken a tájakon 22 és 29 fok közé mérséklődik a nagy meleg.

A szakemberek szerint eleinte még a Dunántúlon és a középső területeken, majd késő délután, este egyre inkább az ország keleti részén alakulnak ki záporok, zivatarok, keleten heves zivatarok is felhőszakadás, jégeső és viharos széllökések kíséretében.

Vasárnap a Dunántúlon, majd a középső tájakon is felszakadozik a felhőzet, kisüt a nap, keleten ugyanakkor még többfelé lehet eső, zápor, délutántól csökken a csapadékhajlam. Az északi-északnyugati szelet a Dunántúlon és keleten, északkeleten kísérhetik erős lökések. Keleten is jelentősen visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 21-27 fokot mérhetünk.

A jövő hét első napjaiban szép, napos nyári idő vár ránk, friss hajnalokkal, kellemesen meleg délutánokkal – írja az Időkép. Hurrá, végre nem döglünk meg a forróságtól – írjuk mi.

Erre készülj:

Fotó: Időkép

Zivatar Budapesten, a Fővám téren 2017. augusztus 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd