Fotó: Facebook/Kámoni Arborétum

Gyufaszálként törte ketté a fákat a pusztító vihar a Kámoni Arborétumban – fotók

Iszonyatos pusztítást hagyott maga után a csütörtök esti vihar a szombathelyi arborétumban, legalább két hétbe telik majd a kidőlt fák eltakarítása.

Amint arról mi is hírt adtunk, szörnyű vihar söpört végig Zala és Vas megyén, egy nőt autójában zúzott halálra Kenézen egy, a szél által letépett tetőgerenda.

Az időjárás haragja nem kímélte a Kámoni Arborétumot sem, melynek vezetője apokaliptikus látképről számolt be a Nyugat.hu-nak.

Mint mondta, a szél az idősebb, de egészséges fákat pusztította. Ezeknek nagyobb a lombkoronájuk, a szélnek könnyebb dolga volt belekapni. Szavai szerint az esőzés miatt nedves volt a föld, több fát földlabdástól fordított ki a helyéről, másokat öt, tíz méteres magasságban, gyufaszálként tört ketté. Mint mondta, tíz éve dolgozik az arborétumnál, de ilyen pokoli viharkároknak még nem volt szemtanúja.

ZÁRVA LESZ EGY DARABIG A KÁMONI ARBORÉTUM!!!Elképesztő viharkáraink vannak. fotók és részletek később.LÉCCI OSSZÁTOK, hogy ne a kapuban érje csalódás az érdeklődőket.

Közzétette: Kámoni Arborétum, Szombathely – 2017. augusztus 10., csütörtök

A kidőlt, kitört fák eltakarítása legalább két hétbe telik majd, az arborétum jelenleg zárva van.

Fotó: Facebook/Kámoni Arborétum