Facebook/Borhetek Balatonfüredi

Hétfőn startol a balatonfüredi borhetek

Idén is megrendezik a három héten át tartó borfesztivált Balatonfüreden, ahol a borvidék csaknem háromszázféle borából válogathatnak az érdeklődők.

Az idei rendezvény középpontjába a régi magyar szőlőfajtából származó borok lesznek. Mészáros József, a kiállító borászok képviselőjének nyilatkozata szerint, azt szeretnék elérni, hogy reneszánszát élje a furmint, a hárslevelű és a juhfark, de természetesen ezen kívül megjelennek az új nemesítésű magyar fajták is, például a zenit és a cserszegi fűszeres – írta meg a Magyarországkúl.

A programsorozat szeptember 3-ig tart, melynek keretein belül a Kisfaludy színpadon minden este koncertek emelik a fesztivál színvonalát, a Gyógy téren pedig a rendezvény ideje alatt fellép Zorán és lesz Zoób Katti-divatbemutató is.

A teljes programot a linkre kattintva megtalálod: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-balatonfuredi-borhetek-balatonfured.html

Két fotóval mutatjuk meg, mennyire itt van már a karácsony

Még október közepe sincs, de amit most mutatunk, attól gondolatban már zizeg a csomagolópapír, orrodban halászlé illata keveredik fenyőével, a vércukorszint kancsendzöngai magasságba szökik, a májban pedig csengettyűszó kíséretében megindul az ünnepi elzsírosodás.

Gasztronómiai csoda, amit ez a lány művel a pitékkel

Beköszöntött az ősz, finomabbnál finomabb szezonális gyümölcsökből válogathatunk, amikből akár valami nagyon ízletes süteményt is készíthetünk. Karin Pfeiff nem csak a piték zamatára figyel oda, hanem a kinézetükre is.
Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt