17 fokot zuhan a hőmérséklet augusztus 20-ra – íme a részletek

17 fokot zuhan a hőmérséklet augusztus 20-ra – íme a részletek

Megint felül a hullámvasútra a hőmérséklet, szombatig folyamatosan melegszik az idő, aztán a beérkező hidegfront megfelezi a 35 fokot. Mutatjuk a menetrendet.

Az Időkép szerint az előttünk álló néhány napban friss hajnalokra és erősödő nappali felmelegedésre készülhetsz. Augusztus 17-én, csütörtökön 29-34 fok valószínű, emiatt több megyére első fokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat:

Fotó: met.hu

Pénteken északon lehetnek jelentéktelen záporok, a légmozgás nagyrészt mérsékelt marad, legfeljebb csak az ország északi felében fordulhatnak elő élénk széllökések, mindenütt 30 fok feletti értékek várhatók – írja a portál. Hozzáteszi: erős lesz az UV-sugárzás, ami miatt vigyáznod kell a bőrödre.

Szombaton a déli, délkeleti tájakon 35 fok körüli értékek lesznek a szakemberek szerint, máshol pedig nem mutat majd 30 foknál kevesebbet a hőmérséklet.

Estére azonban megérkezik a hidegfront záporokkal, zivatarokkal, feltámadó északira, északnyugatira forduló széllel, ami vasárnapra könyörtelenül kisöpri a kánikulát:

18-25 fokos maximumokra, a Dunántúlon erős légmozgásra számíthatsz, időnként északkeleten is feltámad a szél.

Szóval ha strandolnál még egy jót, akkor azt mindenképpen oldd meg szombatig, mivel a folytatásban sem tér vissza rögtön az idilli nyáridő:

Fotó: Időkép