Fotó: Mashable/Barcroft Media

Így néz ki több tízezer bicikli felülről – légifotók

Gigantikus műalkotásnak is beillik egy kínai város bringalerakata, ahová a hatóságok több tízezer elszállított kétkerekűt zsúfoltak be.

A mintegy 7,5 millió lakosú Hofejben a hatóságoknak rengeteg biciklit kell begyűjteni. A városban ugyanis nagy divatja van a közös bringának, azaz a kétkereű valahol a magán- és a köztulajdon között helyezkedik el. Zömükre bárki felpattanhat, és mehet vele, csak sajnos ennek a se ura, se gazdája szituációnak a velejárója, hogy ott támasztják le őket, ahol éppen leszálltak róluk.

null

null

A bringák rendszeresen állnak szabálytalanul, akadályozzák a forgalmat, balesetveszélyesek – írta a Mashable a kínai Global Times nyomán. Sok kétkerekű egyszerűen az út mellett hever, így az illetékeseknek ezeket össze kell szedniük a balesetek elkerülése végett.

A gazdátlan biciklik gyűjtőjének egy méretes játszóteret jelöltek ki (nekünk inkább parknak tűnik a fotók alapján), ahol mostanra több tízezer gyűlt össze belőlük. Az egész bringalerakat a levegőből úgy néz ki, mintha egy absztrakt festmény terülne el a földön:

null

null

null

null

null

null

Fotó: Mashable/Barcroft Media