Újra visszatér a 36 fok – itt van, mikor érkezik

Újra visszatér a 36 fok – itt van, mikor érkezik

Magára talál a nyár a fináléban, a vasárnapi lehűlés után ismét jön a felmelegedés, belátható időn belül újfent közelebb lesz a hőmérséklet a 40 fokhoz, mint a 30-hoz.

A következő napokban néhol lehet még zápor, aztán ismét a napsütéses, meleg nyári idő lesz jellemző. Augusztus utolsó hétvégéjén többfelé 35 fok körül alakulnak a maximumok – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat mai, országos, középtávú előrejelzésből.

Így alakul a menetrend:

  • Hétfőn az Északi-középhegység térségében, a Duna-Tisza-közén és a Tiszántúl keleti felén lehet még helyenként zápor, s napközben többfelé erős lesz a szél is. Emellett viszont hosszabb-rövidebb időre mindenütt kisüt a nap, a több napsütés a Dunántúlon valószínű. A leghidegebb órákban 9-16 fok lehet. Napközben 21-25 fokig melegszik fel a levegő.
  • Kedden néhol északkeleten lehet záporeső, sok napsütés várható. A legalacsonyabb hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb hőmérséklet 21 és 26 fok között alakul.
  • Szerdán a sok napsütés mellett legfeljebb az északkeleti határvidéken lehet elvétve futó zápor. A minimumhőmérséklet 8 és 15, a maximumhőmérséklet 22 és 28 fok között valószínű.

És most mondjuk a tutit:

  • Csütörtökön és pénteken túlnyomóan derült csapadékmentes időre lehet számítani. Csütörtökön a leghidegebb órákban 10-16, pénteken 13-18 fok lehet. A nappali maximumok csütörtökön 27 és 31, pénteken 29 és 33 fok között alakulnak.
  • Szombaton is túlnyomóan napos lesz az idő, de északnyugaton néhol előfordulhat zápor, esetleg zivatar, másutt nem várható csapadék. A legalacsonyabb hőmérséklet 15 és 20, a legmagasabb hőmérséklet 31 és 35 fok között valószínű.
  • Vasárnapra túlnyomóan napos, száraz idő ígérkezik. A minimumok 16 és 22, a maximumok 32 és 36 fok között alakulnak – olvasható az előrejelzésben.

Röviden: ne temesd még a strandolást!