Ámulsz: így csinálták a Trónok harca eddigi leglátványosabb epizódját

Ámulsz: így csinálták a Trónok harca eddigi leglátványosabb epizódját

13 perces werkfilmet dobott ki a HBO, melyben megmutatta, hogyan is készült a Trónok harca legújabb részének adrenalinpumpáló, sárkányos, élőhalottas csatajelenete.

Túl vagyunk a Trónok harca hetedik évadának hatodik részén, mely olyat adott az akcióra jobban fogékony nézőknek, amire jó ideje vártak. Már a rész előzeteséből is sejteni lehetett, hogy nem lesz unalmas, de ami jött, az felülmúlt minden várakozást.

A továbbiakban spoilerveszély érkezik, így ha nem láttad még a részt, akkor nem biztos, hogy jól jársz azzal, ha tovább olvasod a cikket. Mi szóltunk. Jon Snow is szólt:

A hatodik részben végre láthattuk, milyen is, mikor a sárkányok akcióba lendülnek, és leheletenként százszámra változtatják hamuvá az Éjkirály seregének katonáit.

A hosszú és igen feszült aprítást az is tátott szájjal nézte végig, aki jobban csípi a beszélgetős, „tudd, hogy értsd”-jellegű részeket, akik viszont igénylik az ilyesfajta zúzást, azoknak örömünnep volt az epizód.

A HBO nem is titkolta, hogy mennyire elégedett a jelenettel, olyannyira, hogy egy 13 perces werkfilmben mutatja meg, hogy hogyan is készült az élők és a holtak falon túli csatája.

Érdemes végignézned, mi például meglepődtünk rajta, hogy mennyivel kevesebb volt a CGI, mint gondoltuk:

És itt jegyeznénk meg, hogy a lángoló kardot forgató Berric Dondarriont játszó Richard Dormer a Fortitude című misztikus, nyomozós thriller főszerepében is nagyot megy, csak ajánlani tudjuk azt a sorozatot is.