Visszakacsint a nyár: 30 fok lehet hétvégén

Visszakacsint a nyár: 30 fok lehet hétvégén

Örömhírt mondtak a meteorológusok: a szakemberek szerint szeptember második hétvégéjén még utoljára érezheted a nyár melegét, 30 fokot is mutathat a hőmérő.

Az Időkép szerint szerint megszánt minket az időjárás, és a hirtelen jött ősz után kapunk egy csipet nyarat útravalóul az előttünk álló egyre hűvösebb és borongósabb napokra.

A portál előrejelzése szerint péntekig szeszélyes időjárásra van kilátás. Mint írták, a gyakran megnövekvő felhőzetből szerda délutántól nyugat, északnyugat felől szórványosan alakulhat ki zápor, zivatar, csütörtökön pedig elsősorban délnyugaton eshet, ekkor északon, északkeleten lesz több napsütés.

A szerdai átmeneti melegebb időt követően csütörtökre ismét visszaesik a hőmérséklet, mindössze 16-24 fok várható délután, a leghűvösebb délnyugaton ígérkezik.

Pénteken délen még elő-előfordulhat egy-egy eső, majd feloszlanak a felhők, kisüt a nap, megindul a felmelegedés, 20-25 fokot mutat majd a hőmérő.

A szombat ennél is melegebb lesz, 24-29 fokra készülhetsz, sajnos erős, helyenként viharos szélre is kell számítani.

Vasárnap méginkább ráerősít az őszi nyár,

az Alföldön 30 fokig is melegedhet a levegő.

Nyugaton azonban egy hidegfront hatására már több lehet a gomolyfelhő, záporok, zivatarok is kialakulhatnak, és a csúcshőmérséklet is 25 fok közelében maradhat.