Szélviharos hidegfront söpri ki az őszi nyarat – részletek

Szélviharos hidegfront söpri ki az őszi nyarat – részletek

Hétfőn még kellemes szeptemberi nyárnak örülhetsz, 33 fokot is mutathat a hőmérő. Aztán megjön a hidegfront, és elromlik minden.

Hétfőn még marad a nyárias meleg, az ország déli részén akár 33 fok is lehet – olvastuk az Időképen.

Sajnos azonban a szakemberek szerint keddre virradóra befut egy hidegfront, ami fenéken billenti a nyári életérzést. Mint írták,

hajnalban több helyen, napközben egyre inkább az ország keleti, északkeleti részén várható záporok, zivatarok kialakulása, de kisebb eső még északnyugaton is előfordulhat.

Feltámad az északnyugatira, keleten a nyugatira forduló szél, a Dunántúlon viharos lökések is lehetnek. A fronttal együtt lehűlés is érkezik, helyenként a 20 fokot sem érik el a maximumok, keleten ugyanakkor még 25 fok közelébe melegedhet a levegő.

Egyetlen jó tulajdonsága lesz a frontnak, mégpedig az, hogy igen gyorsan átrepeszt felettünk. Szerdára már kelet felé eltűnik a térségből, a szakemberek szerint így országszerte többórás napsütésre készülhetsz. Az esőt megúszod, 20-25 fok várható.

Csütörtökön szeles időre van kilátás, de tovább melegszik az idő: 24-28 fok esélyes. A péntek aztán megint lehűlést hoz, így addig használd ki ezt a nyarat idéző szeptemberi időjárást, amíg teheted!