Fotó: police.hu

Vizslát mentettek a Dunából a vízizsaruk

Bajba jutott vizslán segítette a Dunai Vízirendézeti Rendőrkapitányság munkatársai.

Amint arról a rendőrség a honlapján beszámolt, egy kutya eltűnéséről kaptak bejelentést a zsaruk még augusztus 31-én reggel az Óbudai-sziget északi spiccéről.

„– Az információ szerint az ismerőse több kutyáját szívességből ott sétáltató férfi arra figyelt fel, hogy a gondjaira bízott csapat egyik tagja a folyó felé veszi az irányt, majd beúszik”

– mondta Kovács Krisztián őrmester, a Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajóvizsgálója.

A vízi zsaru Jánosik Ágnes őrmesterrel, motorcsónak-vezetővel a Kopaszi-gáti Vízirendészeti Rendőrőrsről indult el a Mokka nére hallgató kan keresésére. Feltételezve, hogy Mokka nem fog árral szemben úszni, a sziget partvonalát követték folyásirányban, és néhány perces kutatás után a déli csücsöknél, közel az Árpád hídhoz meglátták a parti köveken szárítkozó állatot.

Fotó: police.hu

„– A magas partfal miatt szárazról nem lehetett megközelíteni a kutyát, ő sem tudott volna felugrani, tulajdonképpen csapdába esett, csak a Duna felől lehetett a közelébe menni”

– folytatta Kovács őrmester.

„– Partot tűztünk, vigyázva, hogy a sziklák ne tegyenek kárt a hajótestben, egészen a kutya mellé manővereztünk. Szerencsére nem jött nagyobb hajó, aminek a farvize megdobhatta volna a szolgálati motorost, így csak az áramlat okozta sodrásnak kellett a hajócsavar alacsony fordulatszámával ellent tartani. Eleinte bizalmatlan volt, többszöri hívásra sem mutatott hajlandóságot arra, hogy a fedélzetre lépjen. Ki kellett hozzá lépni a kövekre, így sikerült némi noszogatással rábírni az utazásra. A kezdeti ódzkodás után elfogadott bennünket, jól viselte a hajózást. Sétáltatójával felvettük a kapcsolatot, és az óbudai BKV-hajókikötőbe hívtuk, ott adtuk át neki Mokkát”

– zárult a beszámoló.

Fotó: police.hu