Ma lenne 90 éves  a legendás színész, mindenki Columbója

Ma lenne 90 éves a legendás színész, mindenki Columbója

Szeptember 16-án lenne 90 éves Peter Falk, a mindig ballonkabátot viselő nyomozóként híressé vált színészlegenda.

Peter New Yorkban született, aki kezdetben CIA ügynöknek készült. Eleinte egyáltalán nem gondolt arra, hogy komolyabban foglalkozzon a színészettel, a filmezéssel. Ennek az volt az oka, hogy 3 éves korában egy rosszindulatú daganat miatt eltávolították a jobb szemét, helyette kivehető üvegszemet kapott.

Már felnőtt férfi volt, amikor úgy döntött, hogy mégiscsak a színészi pályát választja. 1956-ban debütált az off-Broadway-en Moliere Don Juan című darabjában. Innentől egyenes út vezetett a sikerhez, azonban sokan számkivetettnek tartották a szakmában, sokan nem akartak vele dolgozni hiányzó szeme miatt. Viszont a nők rajongtak érte, kifejezetten vonzónak találták ezt a kis hibáját.

Az igazi áttörés egyértelműen a Columbo című sorozat hozta meg neki, annak ellenére, hogy Falk eleinte el sem akarta vállalni a kissé slampos nyomozó szerepét. Falk neve teljesen összeforrt Columbo alakjával. A szakmai elismerés sem maradt el: a színész 5 Emmy-díjat és 1 Golden Globe-díjat kapott felejthetetlen alakításáért.

Egészségi állapota az utolsó éveiben nagyon megromlott, 2011 júniusában, 84 évesen hunyt el.

Forrás: Ripost