Fucsovics Mártont (középen) ünneplik a magyar csapat tagjai. MTI Fotó: Illyés Tibor

Fucsovics nyert, 21 év után újra a világcsoportban a magyarok

Fucsovics Márton 7:5, 6:4, 6:4-re legyőzte Karen Hacsanovot az oroszok elleni budapesti tenisz Davis Kupa-párharc vasárnapi zárónapján, ezzel a magyarok 3-1-es behozhatatlan előnyre tettek szert, és 21 év után visszajutottak a világcsoportba.

A Kopaszi gáton emelt ideiglenes stadionban az esőzés miatt kétórás késéssel indult program. Az első meccsen a hazaiak legjobbja remekül állta a hatalmasakat adogató Hacsanov rohamait, és közel egy óra alatt szettelőnybe került. A folytatásban az egyre jobban belelendülő Fucsovics 5:2-re elhúzott, de csak másodjára tudta kiszerválni a játszmát. A harmadik felvonásban az egyre kedvetlenebbül ütögető orosz rögtön hátrányba került, ahonnan már nem tudott fordítani, miközben Fucsovics elérhetetlennek tűnő labdákat is befutott, és 2 óra 15 perc alatt kiküzdötte a győzelmet.

Marci: „Világcsoportban vagyunk!”Idézzük fel a meccs végén történteket és az örömszavakat az MTI tudósításának…

Közzétette: Fucsovics Márton – 2017. szeptember 17., vasárnap

A magyarok így jövőre a 16 csapatos nemzetközi elitet felvonultató világcsoportban játszhatnak, ahol legutóbb 1996-ban szerepeltek. A világcsoport 2018-as párosításait szerdán sorsolják, az első fordulóra februárban kerül sor.

Fucsovics Mártont (középen) ünneplik a magyar csapat tagjai. MTI Fotó: Illyés Tibor