Fotó: vizimentok.hu

Sokkoló kampányt indítottak a magyar horgászokért a vízimentők

Lényegretörő, néhány kockás képregénnyel osztott ki egy gyomrost a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata az életmentés reményében.

Kampány indult a horgászok biztonságáért az őszi horgászati szezon kapcsán, erről a honlapján számolt be a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata.

Mint írták, a kampány célja, hogy minél több horgász értse meg, hogy a mentőmellénynek nem a csónak orrában van a helye, mert az csak akkor nyújt esélyt a túlélésre, ha azt a gazdája felveszi.

„Az őszi horgász szezon még el sem kezdődött, de a Balatonon egy ember már életét vesztette úgy, hogy csónakjából a vízbe esett és elmerült. A Fenékpusztához közeli esethez kísértetiesen hasonló történt pár nappal később a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Vadnán. Itt is a csónakból esett a vízbe egy horgász, aki ugyancsak azonnal elmerült.

Mindkét esetben ketten tartózkodtak a csónakban, de hiába; az életben maradt társak nem tudtak segíteni.

Mindkét esetben az áldozatok elkövették azt a hibát, hogy a csónakban nem viseltek mentőmellényt, a vízbe anélkül kerültek, így az esélyt sem adták meg maguknak arra, hogy a víz felszínén maradjanak.

A VMSZ most azért indít kampányt, hogy az egyre zordabb időben is csónakba szálló horgászok ne veszélyeztessék életüket azzal, hogy vagányságból, nemtörődömségből. kivagyiságból a mentőmellényt nem használják. Ez az eszköz életet ment.”

– írta a Szakszolgálat. A vizuális típusoknak egy egyszerű képregényt is mellékelt a balesetek elkerülése végett:

Fotó: vizimentok.hu

Fotó: vizimentok.hu