Személyautó halad a szakadó esőben miközben villámlik a nyíregyházi Sóstói úton 2017. június 6-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Itt lehet a legtöbb eső szombaton

Figyelmeztetést adott ki a várható sok eső miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat, lesz, ahol 25 milliméter csapadék is eshet szombaton.

Amint az a prognózisban áll, szeptember 23-án az északkeleti, keleti megyékben borult lesz az ég ismétlődő esővel, záporral, máshol a több-kevesebb napsütést követően fokozatosan megnövekszik a felhőzet – legkésőbb, késő délutánra, az ország délnyugati részén is beborul az ég.

A délutáni órákban már több helyen fordul elő eső, zápor. Legnagyobb eséllyel az Észak-Alföldön, legkisebb valószínűséggel a Dél-Dunántúlon lehet csapadék. Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 15 és 20 fok között alakul, de a tartósan borult, esős északkeleti tájakon csak 12, 14 fok valószínű. Késő estére 9, 14 fok közé hűl le a levegő.

A figyelmeztető előrejelzés szerint szombat éjfélig egy-egy északkeleti megyében területi átlagban 20 millimétert elérő, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében akár ezt kissé meghaladó (~25 milliméter) csapadékra is van esély.

Fotó: met.hu

Személyautó halad a szakadó esőben miközben villámlik a nyíregyházi Sóstói úton 2017. június 6-án. MTI Fotó: Balázs Attila