Így rúgja fel a hidegfront a gyönyörű őszi időt

Így rúgja fel a hidegfront a gyönyörű őszi időt

A hétvége igazi kirándulóidővel örvendeztet meg, a napsütés és a száraz idő azonban a jövő héten elmúlik.

Pénteken a nap időnkét ugyan elbújik, de inkább lesz napsütéses idő, mint borús, az esőt megússzuk, nappal 20 fokig melegedhet a hőmérséklet, este 9-14 fokig hűl a levegő.

Szombaton is marad a többórás napsütés, csapadék sem lesz, a Kiderül szerint a szél is gyenge marad. A hajnali 3-10 fokos hűvöset 18 fokos délutáni csúcshőmérséklet váltja.

A vasárnap a szombatot mintázza: gyengébb felhős időre számíthatsz 17-20 fokos meleggel, az esernyőnek pedig továbbra sem lesz dolga.

Jövő héttel jön a változás

A szép napok sorozatába még a hétfő is beleillik, de az előrejelzés szerint délutántól, estétől délnyugat felől már megnövekszik a fátyolfelhőzet. Csapadék nem lesz, a déli szél viszont a Dunántúl északi felén megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 20 fok között alakul.

Keddre egy hidegfront hatására megváltozik az idő. Eleinte többnyire erősen felhős lesz az ég, majd csökken a felhőzet, délután pedig a nap is kikacsinthat a felhők mögül.

Többfelé kell esőre, záporra számítani, emellett a déli, majd a nyugatira forduló szél megélénkül, több helyen meg is erősödik.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 21 fok között alakul, az ország nyugati felében lesz melegebb.

Szerdán felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel. Helyenként egy-egy zápor kialakulhat, de számottevő csapadékra nem kell számítani, a szél viszont helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 19 fok között alakul.

Szóval holnap, holnapután irány a szabadba, bringázz, sétálj, kirándulj, örülj a jó időnek, mert lehet, hogy több ilyen hétvége nem is lesz már.