Durva lehűlés fut be pénteken

Durva lehűlés fut be pénteken

Nagyot zuhan a hőmérséklet a hét utolsó munkanapjára, melyet jó eséllyel feltámadó szél és eső is súlyosbít majd.

Az Időkép legfrissebb prognózisa alapján a kedd délutáni ború szerdára elmúlik, a hét harmadik és negyedik napja száraz, napos lesz.

Péntekre virraódan azonban északnyugat felől erős hidegfront érkezik, mely miatt több helyütt alakulhat ki eső, zápor, jelentősebb mennyiségű csapadékra a délnyugati országrészben van kilátás. A szél feltámad, a hőmérséklet több fokkal visszaesik, 11-16 fokos maximum értékekre van csupán kilátás.

Az előrejelzés szerint péntek délutántól csökken a csapadékhajlam és északnyugat felől megkezdődik a felhőzet felszakadozása. A nyugatira, északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, északnyugaton meg is erősödik.

A szakemberek szerint a hétvége sem lesz olyan barátságos, mint az, amin most vagyunk éppen túl.

A 4-9 fokos hajnalokat követően napközben is csak 15 fok körül alakulnak a maximumok, amit az élénk, sokfelé erős északi-északnyugati szélben még hűvösebbnek érezheted majd.

A portál szerint keleten, délkeleten szombaton még több lehet a felhő, kisebb eső is előfordulhat, máshol a felhőátvonulásokból elszórtan alakulhat ki egy-egy zápor, és vasárnap is változóan felhős-napos, helyenként egy-egy záporral tarkított őszi időjárásra készülhetsz.