Veszélyjelzés: szélvihar jön, itt lesz a legdurvább

Veszélyjelzés: szélvihar jön, itt lesz a legdurvább

Több megyére figyelmeztető előrejelzést adott ki a meteorológiai szolgálat, mivel vehemens szél kíséri az érkező hidegfrontot.

Cudar idő követi a csütörtöki napsütést és meleget. Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtök estétől észak felől mindenütt erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre több helyen alakul ki eső, zápor.

A figyelmeztető előrejelzés szerint a késő esti óráktól az északnyugati, északi megyékben az északnyugati, nyugati szelet viharos (60-80 km/h) lökések kísérik a péntek reggeli órákig. Emiatt több megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki:

Fotó: met.hu

Péntek hajnaltól a prognózis szerint az északi megyékben már megszűnik a csapadék, és csökken a felhőzet. Az északnyugatira forduló szelet többfelé erős, olykor viharos széllökések kísérik. A hőmérséklet hajnalban általában 7 és 12 fok között várható.

A csapadékzóna dél felé hagyja majd el az országot. Az előrejelzés szerint a nap nagy részében változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütésre lehet számítani, délután már csak helyenként fordulhat elő zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11 és 17 fok között valószínű.