Hajnali köd napfelkeltekor Magyarszentmiklós határában (MTI Fotó: Varga György)

Marad a gyönyörű ősz, de közelít már a lehűlés

Továbbra sem tágítanak a kirándulásra csábító napok: a héten is kitart a szép idő, a reggelek viszont már hordoznak némi veszélyt.

Tovább folytatódik a kellemes, csapadékmentes őszi idő – olvastuk az Időképen. Mint írták, hétfőn a hajnali, reggeli órákban az ország nagy részén már pára, köd képződhet, majd a következő napokban ismét nagy területen kell számítani ezek megjelenésére.

Keddtől a szakemberek szerint többfelé előfordulhatnak olyan tájak is, ahol a délelőtti órákban csak lassan fog feloszlani a köd, illetve a felszálló köd rétegfelhőzetet hozhat létre. Fagy nem várható, napközben a ködmentesebb területeken gyorsan melegszik majd az idő.

Hétfőn és kedden általában 21 és 25 fok közötti maximumokra számíts, de a tartósabban ködös tájakon alig kúszik majd 20 fok fölé a hőmérséklet.

Szerdán és csütörtökön azokon a tájakon, ahol csak nehezebben oszlik majd fel a köd, ott 20 fok alatt maradhat a maximum-hőmérséklet – áll a prognózisban. Máshol viszont továbbra is 20 fok fölé melegedhet a levegő, bár ezeken a napokon már időnként felhők is eltakarhatják a napot, illetve a Dunántúlon feltámad a délies szél.

A péntek már huzatos lesz. A hét utolsó munkanapján az élénk délnyugati szél a Dunántúlon időnként megerősödik. Ennek annyi pozitív hozadéka mindenképp lesz, hogy elmúlnak a ködös reggelek.

Pénteken már lehet némi csapadék, az előrejelzés szerint napközben néhol egy-egy kisebb zápor sem kizárt. Várhatóan 19-23 fok lesz, de a folytatásban hidegfront és lehűlés várható.

Hajnali köd napfelkeltekor Magyarszentmiklós határában (MTI Fotó: Varga György)