Országos eső jön – pontosan látszik, mikor ér véget az álomősz

Országos eső jön – pontosan látszik, mikor ér véget az álomősz

Néhány napig még élvezheted a napsütést és a 24-25 fokot, aztán sajnos vége szakad a jónak. Mutatjuk a legfrissebb előrejelzést.

Az Időkép szerint csütörtökön a párás, ködös reggel után ugyanolyan szép, derült idő lesz, mint szerdán, 19-25 fok között alakul a nappali csúcshőmérséklet.

A péntek is ködöt lehelve startol, majd a déli óráktól, a köd feloszlása után derült, gyengén felhős, csapadékmentes időre készülhetsz. A prognózis szerint a Dunántúlon többfelé megélénkülhet a délies szél, délután 19-24 fokos maximum-hőmérsékletekre van kilátás.

Szombaton fátyolfelhők dekorálják majd az eget, a szél pár élénkebb lökést leszámítva mérsékelt marad, a hőmérő pedig 18-23 fokot mutat majd.

A változás vasárnap éri el hazánkat. Az Időkép szerint északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, de estig csak északon és a nyugati országrészben alakulhat ki jelentéktelen csapadék. A legmelegebb órákban még a 17-22 fokot is elérik a hőmérséklet csúcsértékei. Estétől azonban az északnyugatira forduló szél egyre nagyobb területen megélénkül, megerősödik, és

a legfrissebb modellfutások szerint országos esőre és lehűlésre kell készülni.

A 30 napos előrejelzés szerint is búcsút kell inteni a kellemes melegnek:

Fotó: Időkép

Mindennek fényében már most kezdd el szervezni a hétvégi szabadidős programot, mert jó eséllyel elmúlnak a szép őszi napok.