Fotó: Facebook/Fióka és Madármentés

Sérült magyar gólyát keresnek a madármentők – segíts te is!

Nem éli túl a telet az a fiatal gólya, akit Kismaroson láttak telelni november elsejére virradóan, ha nem tudják befogni, és nem látják el a sérülését.

A felhívást a Fióka és Madármentés tette közzé a Facebookon november elsején, késő este. Eszerint a gólya október 31-ről november 1-re virradóan a Pest megyei Kismaroson éjszakázott egy villanyoszlopon, reggel azonban továbbállt, és azóta nem látták.

„Idei fiatal, valószínűleg hím gólyáról van szó, ami nem vonult el, így alapból bajban van, de ami miatt keressük, hogy a reggel kapott fotókat alaposabban megnézve (képeket felnagyítva, feljavítva) az az erős gyanúnk, hogy a madárnak sérült a bal lába, a csüd ízület fölött látszódik egy kör-körös bevágódás, ami lehet damil, de még fészekben összeszedett bálakötegelő is. Lábujjai is duzzadtak, kíméli is a bal lábát (minden képen a jobb lábán áll, a bal pedig nem rendes „parkoló állásban” van).”

– áll a posztban.

Őt keresik:

Fotó: Facebook/Fióka és Madármentés

A szakemberek szerint a gólyát be kellene fogni, hogy ellássák a sérülését. Enélkül szinte nincs rá sansz, hogy túléli a telet.

A gólya a madármentők szerint valószínűleg Kismaros és Budapest között vagy a Szentendrei-szigeten bukkan fel legközelebb. Aki látja, az hívja az alábbi telefonszámot:

06706052252 – Márton András

Fotó: Facebook/Fióka és Madármentés